سفير فرانسه در تهران: ما پليس بد نبوديم!

تازه هاي فناوري و موبايل را در اين وبلاگ دنبال كنيد.

روابط ايران و فرانسه طي سالهاي اخير همواره دچار فراز و نشيب هاي جدي بوده است. هنگامي كه ترامپ به طور غيرقانوني از توافق هسته اي خارج شد ، مارك لانگ به حمايت خود از برجام ، انتظارات سختگيرانه ايران از توافق هسته اي ، روابط اقتصادي گسترده ، حضور تعدادي از شركت هاي برجسته …

منبع: گزارشكر يك
سفير فرانسه در تهران: ما پليس بد نبوديم!

سفير فرانسه در تهران: ما پليس بد نبوديم! https://reporter1.ir/سفير-فرانسه-در-تهران-ما-پليس-بد-نبوديم/ گزارشگر يك Sat, 10 Apr 2021 11:37:33 0000 عمومي https://reporter1.ir/سفير-فرانسه-در-تهران-ما-پليس-بد-نبوديم/

روابط ايران و فرانسه طي سالهاي اخير همواره دچار فراز و نشيب هاي جدي بوده است. هنگامي كه ترامپ به طور غيرقانوني از توافق هسته اي خارج شد ، مارك لانگ به حمايت خود از برجام ، انتظارات سختگيرانه ايران از توافق هسته اي ، روابط اقتصادي گسترده ، حضور تعدادي از شركت هاي برجسته …

منبع: گزارشكر يك
سفير فرانسه در تهران: ما پليس بد نبوديم!

روابط ايران و فرانسه طي سالهاي اخير همواره دچار فراز و نشيب هاي جدي بوده است. هنگامي كه ترامپ به طور غيرقانوني از توافق هسته اي خارج شد ، مارك لانگ به حمايت خود از برجام ، انتظارات سختگيرانه ايران از توافق هسته اي ، روابط اقتصادي گسترده ، حضور تعدادي از شركت هاي برجسته فرانسوي و خروج فوري از ايران ادامه داده بود روابط فرانسه مهم و استثنايي است.

به گزارش گزارشگر يك ، روزنامه “كار و كارگر” نوشت: به همين منظور از سفير فرانسه در تهران ديدار كرديم. وي در يك مصاحبه كوتاه گفت كه وي نقش فرانسه به عنوان “پليس بد” را در مذاكرات منتهي به شوراي امنيت سازمان ملل در سال 2015 نمي پذيرد و معتقد است كه سياست پاريس در خاورميانه روابط دوجانبه با تهران را تضعيف نمي كند. . ادامه نداد

البته وي انتظار سوالات چالش برانگيزي در زمينه روابط دو جانبه بين تهران و پاريس را نداشت ، به اصطلاح تعجب آور بود ، اما ما همچنان سعي كرديم مصاحبه هايي انجام دهيم.

محور اصلي گفتگو با فيليپ تيبو ، سفير فرانسه در ايران ، مربوط به هفته گذشته و مذاكرات هسته اي فعلي در وين بين ايران و 1 5 ، روابط دو جانبه تهران و پاريس و حاشيه آن است. مروري بر تنش هاي اخير بين اتحاديه اروپا و انگليس ، همراه با موضوعات مربوط به اولين انقلابي كه به مخاطبان محترم ارائه مي شود و نقش كارگران و اتحاديه هاي كارگري.

تحليل شما از گفتگوهايي كه سه شنبه گذشته در وين آغاز و تا جمعه ادامه داشت چيست؟ به ويژه ، در مذاكرات ، نمايندگان ايران عباس عراقچي و انريكه مورا مذاكرات را سازنده اعلام كردند.

مذاكرات در وين ادامه گفتگوهايي است كه سالها پيش آغاز شده است و امروز ما دوباره در يك روحيه جدي قرار گرفته ايم. نمايندگان ترويكا اروپا به همراه نمايندگاني از چين و روسيه در تلاشند تا با نمايندگان ايران و ايالات متحده به ثمر بنشينند و به طور كامل به تعهدات هسته اي خود برگردند و فرانسه در اين زمينه ثمري نخواهد داشت. اروپا و فرانسه سالها بارها از شوراي امنيت سازمان ملل متحد حمايت كرده اند كه حتي پس از خروج آمريكا در دوران رياست جمهوري ترامپ از توافق هسته اي جان سالم به در برد.

آيا اميدواريد كه ايالات متحده قبل از انتخابات رياست جمهوري ايران به برجام بازگردد تا مذاكرات هسته اي بتواند سازوكارهاي اصلي را دوباره كشف كند؟

همانطور كه گفتم ، مذاكرات فعلي وين نتيجه سالها تلاش همه احزاب سياسي باقي مانده در شوراي امنيت سازمان ملل است و رئيس جمهور مارك لانگ بارها از اين توافق حمايت كرده است. متأسفانه مارك لانگ طرحي را براي حفظ نظمي ارائه داد كه فعالان ايراني و آمريكايي نتوانستند آن را اجرا كنند ، اما فرانسه تمام تلاش خود را براي برقراري نظم انجام داد و ما حتي ظريفرا را به اجلاس جي 7 ، بلندترين قله ايران دعوت كرديم. -تنش آمريكايي. ما پنجره مذاكره را باز نگه مي داريم و خوشبختانه هنوز پنجره مذاكره را نبسته ايم. همين روند در حال حاضر در جريان است و هدف اين است كه شاهد تجديد حيات كامل تجارت هسته اي قبل از انتخابات ايران باشيم.

برخي از ايران فكر مي كنند فرانسه بيش از آنكه بخواهد نقش مثبتي در برجام داشته باشد ، مي خواهد نگاه كند. به عنوان مثال ، از سال 2013 تا 2015 ، فابيوس ، وزير امور خارجه دولت دولت دولت دولت اولاند ، سعي كرد فرانسه را در مذاكرات برجام به يك پليس بد تبديل كند ، اما لادريان و آقاي دولت ماكرون با حمايت از برجام فرانسه را به كشور مهمي براي حفظ پيمان هسته اي تبديل كرد ، در حالي كه مارك لانگ تنش را در برنامه هاي عربستان سعودي براي شركت در مذاكرات برجام افزايش داد و رئيس جمهور لوهاني گفت كه برجام خود او است و اگر اين كار را انجام دهد سريع واكنش نشان مي دهد نمي خواهم. به كار خود ادامه دهيد! تحليل شما از اين ديدگاه چيست؟

نه ما با اين نظر مخالف هستيم. مي خواهم يادآوري كنم كه امضاي توافق هسته اي بين ايران و شش كشور برجام در سال 2015 با توافق همه امضا كنندگان ، از جمله ايران انجام شده است. از آن زمان ، جاي تعجب نيست كه با ايران بر سر مسئله موشك هاي بالستيك و نقش ايران در خاورميانه اختلاف نظر وجود داشته باشد ، اما درخواست رئيس جمهور مارك لانگ براي مذاكره در مورد مذاكرات خاورميانه با عربستان سعودي طبيعي است. هيچ ارتباطي با مذاكرات برجام ندارد و شما نبايد اين دو را اشتباه بگيريد. همچنين لازم به ذكر است كه دفاع محكم مارك لانگ در برابر ترامپ در شوراي امنيت در برابر بور جام بسيار جدي بود و حادثه هسته اي شوراي امنيت ايران كه ترامپ به شدت ادعا كرد ، به شوراي امنيت ارجاع نشده است. در سال 2016 فرانسه يكي از بزرگترين سرمايه گذاران خارجي ايران بود و در اين مدت همچنين بايد بدانيد كه فروش هواپيماهاي ايرباس و ETR به ايران برقرار شد و صدها شركت بزرگ و كوچك فرانسوي در ايران وجود داشتند. .

با اين حال ، آقاي مارك لانگ از عربستان سعودي خواست تا به كشور مذاكره كننده شوراي امنيت سازمان ملل بپيوندد و رئيس جمهور روهاني پاسخ بسيار تندي داد!

نه نخست وزير مارك لانگ در مورد مشاركت عربستان در مذاكرات توضيحي نداد ، اما از عربستان سعودي و ساير كشورهاي حاشيه خليج فارس خواست تا در گفتگوهاي منطقه اي با ايران شركت كنند. عربستان سعودي از بدو تاسيس تاكنون عضوي از شوراي امنيت سازمان ملل متحد نبوده است.

شما مخاطبان را براي قضاوت درمورد پاسخ هاي خود رها مي كنيد ، اما در مورد لبنان چه مي كنيد؟ چرا آقاي مارك لانگ از ايران به عنوان يك كشور براي جلوگيري از تشكيل دولت فراگير استفاده كرد؟ اساساً تركيب دولت لبنان چه ارتباطي با ايران دارد؟

فرانسه هميشه خواهان يك دولت فراگير و مركزي در لبنان بوده است و رئيس جمهور مارك لانگ تاكنون دو بار به ديدار همه گروه ها از جمله حزب الله رفته است ، اما برخي از گروه ها و جريان هاي سياسي در لبنان اجازه يك دولت قابل اعتماد را نمي دهند. وحدت كشوري كه بايد در لبنان شكل بگيرد.

سفير ، آيا مي توانم شما را با نام صدا كنم؟

آره.

فيليپ ، به عنوان سفير فرانسه در تهران ، من هيچ سوالي در مورد حزب الله يا گروه ديگري در لبنان ندارم و به موضوعاتي كه مربوط به دولت ايران و منافع آن نيست علاقه اي ندارم. هدف من از طرح اين س questionال اين است كه چرا فرانسه ، شريك مذاكره كننده هسته اي ايران ، كه رابطه طولاني با كشور ما دارد ، اغلب در تلاش است تا موقعيت خود را در خاورميانه به اين ترتيب متشنج افزايش دهد. تهران؟

من شما را نمي بينم وزراي خارجه ايران و فرانسه ، لودريان و ظريف در تبادل و گفتگو مداوم هستند و روساي جمهور مكرون و روحاني رابطه بسيار خوبي با يكديگر دارند و در موضوعات مختلف ديدارهاي حضوري دارند. ، تلفنهاي خاصي وجود دارد ، به عنوان مثال جلسات يا گفتگوها در نيويورك. فرانسه خواهان ثبات در خاورميانه است و سعي دارد با همه كشورها از جمله ايران مذاكره كند.

برگرديم به حضور ناگهاني آقاي ظريف در اجلاس G7. تا آنجا كه من مي دانم آقاي مارك لانگ از قوانين مراسم رياست جمهوري فرانسه پيروي نكرده و شخصاً با آقاي لودريان به منزل آقاي ظريف رفته است. با توجه به حضور همزمان ترامپ و جان بولتون در محل اقامت هيئت ايراني ، آيا در مورد اين ديدار حرفي براي گفتن داريد؟

تعجب آور نبود كه ظريف ناگهان به اجلاس G7 رسيده بود و رئيس جمهور مارك لانگ قبلاً او را دعوت كرده و حتي در اين باره به او اطلاع داده بود. اگر منظور شما اطلاعات گسترده اي است ، شايد اينگونه نباشد. طرح آتش بس اقتصادي مارك لانگ نيز به رئيس جمهور نيويورك لوهاني اعلام شد و گفتگوها با ظريف نيز در همين راستا انجام شد. البته اين گفتگو مربوط به دو سال پيش است و هنوز چيزي براي گفتن نيست. اما به نظر مي رسد شما خيلي از مذاكرات بي توجه نيستيد!

شما اشاره كرديد كه شركتهاي فرانسوي و بزرگ زيادي در ايران وجود دارند كه در سال 2016 اتفاق افتادند و اكنون طبق آمار تعرفه ايران ، سال گذشته شركتهاي غيراروپايي به غير از شركتهاي آلماني حاضر به تجارت با ايران نبودند. همين محدوديت هاي تحريم در مورد شركت هاي آلماني اعمال نمي شود؟ پس چرا آنها هنوز با ايران در تماس هستند؟

اكثر شركتهاي اروپايي شركتهاي خصوصي هستند. آنها خودشان تصميم مي گيرند كه آيا مي توانند در كشورهاي ديگر سرمايه گذاري كنند يا خير؟ نمي توان به يك شركت فرانسوي سفارش داد كه با يك شركت ايراني رابطه برقرار كند. در ضمن ، آيا شركتهاي ايراني بايد تمايل به تجارت با شركتهاي اروپايي و فرانسوي داشته باشند؟

فعالان تهراني معتقدند با توجه به همان ديدگاه هاي سياستمداران اروپايي ، سياست اقتصادي ايران بايد به سمت شرق بيشتر حركت كند ، مانند توافق 25 ساله تهران و پكن! تحليل شما در اين زمينه چيست؟

كشورها مي توانند طبق معيارهاي تعريف شده خود سياست هاي اقتصادي را طراحي كنند و بر اين اساس شركت هاي ايراني مي توانند با شركت هاي چيني ارتباط برقرار كنند ، اما تا آنجا كه من مي دانم ، تبادل نظر بين شركت هاي ايراني و فرانسوي هنوز در بخشهاي مختلف اقتصادي وجود دارد.

در حال حاضر رابطه فرهنگي ايران و فرانسه چگونه است؟

با وجود پيچيدگي همه گير كويت ، روابط فرهنگي دو كشور همچنان فعال است. بورسيه هاي تحصيلي به دانشجويان و محققان اعطا مي شد و برنامه علمي جندي شاپور با هدف تسهيل همكاري در تحقيقات انجام شد. در زمينه بورسيه هاي دكترا نيز در چارچوب اجماع بين دانشگاه هاي فرانسه و دانشگاه هاي ايران ترافيك وجود دارد. در اين ميان استادان و دانشجويان دكتري ايراني براي ادامه تحصيل به فرانسه رفتند.

چرا خروج انگليس از اتحاديه اروپا چنان پيچيده است كه آقاي لودريان او را به سرقت انگليس در پرونده واكسن آسترازنكا متهم كرد؟ چرا انتخاب در اروپا اينقدر پيچيده است؟

آقاي. شما بايد اين سوال را از راب مكاير بپرسيد (با خنده). اين انگليس بود كه از اروپا خارج شد و براي همه مردم خود رفراندومي به نام Brexit طراحي كرد. اروپا نمي خواست انگليس از اتحاديه اخراج شود.

اما آيا مانند زلزله ناقص و لرزان ، آيا خروج انگليس نمي تواند منجر به عقب نشيني احزاب راستگراي كشورهاي اروپايي در اتحاديه شود؟

نه همزمان همه كشورهاي عضو اتحاديه اروپا خواستار وضع موجود بودند. بين احزاب راست و چپ براي حفظ ائتلاف در كشورهاي اروپايي اختلاف نظر وجود داشت ، اما برعكس ، اختلاف زيادي بين محافظه كار و حزب كارگر و ساير احزاب انگليس در مورد باقي ماندن يا عدم وجود آنها وجود داشت. در اتحاديه اروپا است. و هنوز هم آنجاست. در هر صورت ، انگليس انتخاب كرد و اتحاديه را ترك كرد ، اما بايد به توافق نامه اي كه پذيرفته است پايبند باشد.

روزنامه كاروكارگر ، فيليپ ، مجله طرفدار كار ايران است و مانند هر مجله كارگري ديگر در جهان ، طبيعتاً داراي ادبيات چپ است. براي من ، اولين انقلاب مردم فرانسه نوستالژي قيام كارگران عليه ظلم و تبعيض طبقه سرمايه دار است. نظر شما در مورد آن انقلاب چيست؟

من كاملاً قبول ندارم كه اولين انقلاب مردم فرانسه از ويژگي سوسياليستي برخوردار بود ، اما فكر مي كنم اين يك انقلاب بورژوازي بود. برداشت شما احتمالاً به زماني برمي گردد كه اتحاديه هاي كارگري در فرانسه ظهور كردند و سر و صداي زيادي در مورد شخصيت سوسياليستي انقلاب اول ايجاد كردند. البته بعداً احزاب سوسياليست نيز اضافه شدند. با فروپاشي اتحاد جماهير شوروي ، حزب كمونيست نيز از فرانسه ناپديد شد ، اما حزب سوسياليست همچنان فعال است. البته سياست اقتصادي فرانسه اكنون از يك صنعت به سمت خدماتي ديگر پيش مي رود و در بسياري از ادارات و شركت ها نمايندگان كارمندان لزوماً عضو نيستند بلكه براي بهبود شرايط انتخاب مي شوند و در بسياري از شركت ها انتصاب اينگونه نمايندگان اجباري است. در حقيقت ، اتحاديه هاي كارگري در فرانسه ديگر به اندازه آن سال گسترده نبودند ، زيرا تعداد داوطلبان به شدت كاهش يافته بود.

وقتي به دانشگاه آلن دلون آمديم كه فرانسه كشوري سوسياليستي است كه من نمي توانم زندگي كنم ، خنديديم و گفتيم. “شما زندگي نمي كنيد ، اما ما زندگي مي كنيم.” آيا فكر نمي كنيد جاي تأسف است كه فرانسه امروز در حال تبديل شدن به يك كشور ليبرال و طرفدار سرمايه داري مانند آمريكا است؟

آلن دلون قطعاً بازيگر بزرگي است ، اما به هيچ وجه يك متخصص و نظريه پرداز بزرگ در زمينه هاي مسائل كارگري و سوسياليسم نيست. همانطور كه قبلاً اشاره شد ، نگرش فرانسه به اقتصاد از صنعت به خدمت در حال تغيير است. البته اين بدان معنا نيست كه شما ليبرال و طرفدار تفكر سرمايه داري هستيد. زيرا احزاب چپ و سوسياليست ها در فرانسه و در سياست و اقتصاد به فعاليت خود ادامه مي دهند.

ايران و فرانسه هر دو عضو سازمان بين المللي كار (ILO) هستند ، آيا اين دو كشور از نظر مسائل كارگري و روابط كارگري با يكديگر مرتبط هستند؟

همانطور كه مي دانيد ILO پس از جنگ جهاني اول ايجاد شد و اشاره كرد كه هم ايران و هم فرانسه عضو آن هستند. بله ، نمايندگاني از ايران و فرانسه مانند ساير اعضاي سازمان بين المللي كار در مورد موضوعاتي مانند تأمين اجتماعي ، خدمات رفاهي و دستمزد كارگران تبادل نظر مي كنند.

به عنوان س aال آخر ، آيا در زمينه توليد واكسن كرونا همكاري بين ايران و فرانسه وجود دارد؟

فرانسه هنوز در مورد واكسن ويروس كرونا تصميم نگرفته است و مقامات ايراني مي گويند نيازي به واكسن ساخته شده در انگليس ، فرانسه يا ايالات متحده نيست. البته ، انستيتوي پاستور ايران با چندين كشور در حال توليد واكسن ويروس كرونا است ، اما اين بايد در مورد فرانسه مشخص باشد. علاوه بر اين ، انستيتو پاستور ايران در زمينه هاي ديگر با انستيتو پاستور فرانسه همكاري مي كند.

انتهاي پيام

منبع: گزارشكر يك
سفير فرانسه در تهران: ما پليس بد نبوديم!

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.